Nekem Budapest

Szinopszis

FERENCZIK ÁRON / Miért vannak olyan messze a székek a HÉV-megállóban?

Pramm-pramm-pramm! Tisztelt hölgyeim és uraim! Íme Budapest és az Ő csodás látványosságai: a Parlament, a Budai Vár, a Hősök tere, kihagyhatatlan helyszínek ezek! Ám mindezen látnivalók eltörpülnek az egyetlen igazán fontos kérdés mellett: „Miért vannak olyan messze a székek a hévmegállóban?”

KÁRPÁTI GYÖRGY MÓR / Park

Mihály, a Montrealban élő építész egy általa tervezett épület kivitelezése miatt jön haza Budapestre. Amikor éjszaka kimegy a parkba, ahova az épületet tervezte, nem várt bonyodalmakkal kell szembesülnie.

SZEILER PÉTER / Hazatérés

Egy ember úgy dönt, hogy megváltoztatja életét. Vajon a változás látszata a változás maga, vagy csak egy helyben járás, saját farkába harapó kígyó?

PLUHÁR ATTILA / Sándorferi

Az angyalföldi legendárium megelevenedő figurája, azaz Sándorferije véres csetepatékban hadakozva keresi a szerelmét. Vagy lehet, hogy Sándorferi csak vágyakozik… vagy egyszerűen fantáziál, így próbálja újra és újraírni saját történetét.

BÁLINT DANI / BÁLINT

Friss filmszakos diplomával a kezében Bálint (27) az első játékfilmjére készül. Lányszereplőket válogat, helyszíneket keres, próbafelvételeket készít. Egyszerre próbálja az apró részletekből összerakni a filmet és saját magát.

SZIMLER BÁLINT / FELELÉS

Egy budai gimnázium földrajz órája. Felelés. Samu Afrika földtörténeti fejlődéséből ad számot a tudásáról.

KAPRONCZAI ERIKA-CSUJA LÁSZLÓ-MUHI ANDRÁS PIRES / Threesome

A farkasok egyestés prédára vadásznak. A turista lányok kalandokba keverednek. Anna pedig a végletekig hajszol egy reménytelen szerelmet a részeg éjszakában.

REISZ GÁBOR / PÉTER

A visszahúzódó tizenöt éves Péter hajnalonta futni jár a Margitszigetre. Egyik alkalommal egy csörgő mobiltelefont talál a szigeten. A vonal végén egy lány azt állítja, hogy megtalálta Péter kutyáját. De Péternek nincs is kutyája.

Watch trailer

Szereplők

Ács Tamás
Édes Anna
Góbi Rita
Gulácsi Tamás
Gyabronka József
Hajduk Károly
Ivicsics Bálint
Jakab Juli
Kerekes Vica
Konrád József
Amy Madeley
Laboda Kornél
Mészáros Piroska
Páll Zsolt Ákos
Pethő Áron
Simics Soma
Szűcs Gábor
Tarr Judit
Vati Tamás

Stáb

producerek
Júlia Berkes
Ákos Schneider
koproducerek
Gábor Rajna
Gábor Sipos