Proton Cinema

Cég

A Proton Cinema egy Budapesten működő, független produkciós társaság, melyet  2003-ban alapított Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél rendező, akik egyetem óta barátok és alkotótársak.

Cégünk az alapítók első  közös filmsikerei után indult, amely a több éves alkotói munka során összekovácsolt csapatot és több nemzetközi díjat eredményezett. Számos produkciónk szerepelt és versenyzett a legrangosabb nemzetközi filmfesztiválokon.

A saját munkák gyártása mellett 2008 óta produkciós szolgáltatást is nyújtunk, és megrendelői megbízás alapján lebonyolítjuk a gyártási fázisokat. Mindig az adott projekthez illően állítjuk össze a felkészült szakembereinkből álló csapatot. Elkötelezettek vagyunk, hogy maximálisan tiszteletben tartsuk az alkotói szabadságot, miközben professzionális körülményeket biztosítunk a produkciókhoz.

A produkciós tevékenység mellett elsőfilmes alkotók munkáját is segítjük. Főként olyan projektekben veszünk részt, amelyek a mozgókép és más művészeti ágak kombinációjával kísérleteznek. Társaságunk elhivatott, hogy lehetőséget teremtsen a világot látni és láttatni vágyó alkotók számára.

Stáb